Vanligaste frågorna vid skoterhyra

FAQ - Hyra skoter

Hos oss på Skoterhuset kan du hyra snöskotrar av många olika modeller och utforska vackra områden här i Lofsdalen. Här får du svar på de vanligaste frågorna om skoterhyra. Upptäck vem som får köra skoter, vad som ingår i hyran, hur många som får åka med och mycket mer. Läs vidare för att få reda på allt du behöver veta inför din nästa skotertur!

person som hyrt skoter kör ensam på fjället

vanligaste frågor vid skoterhyra

Vem får köra skoter?

För att få hyra skoter på egen hand och köra, behöver du ha förarbevis för skoter alternativt tagit ditt B-körkort innan 2000-01-01. Läs mer på Transportstyrelsen hemsida

För att få köra skoter på guidade turer krävs att du har ett körkort, minst AM, för att få köra skoter under turen.

Vad ingår i en skoterhyra?

I hyran av skoter (samma gäller turer) ingår alltid en hjälm. Det går utmärkt att även hyra och skoterstövlar på plats hos oss.

Vad är ledkort?

För att åka på preparerade leder i Lofsdalen betalar man ledavgift till spårbolaget Lofsdalsspår. Denna avgift betalas separat på plats vid turer och hyror. 

Hur många får sitta på skotern eller i en pulka?

Det är tillåtet att sitta max 2personer per skoter (gäller ej SKI-DOO SUMMIT 850), samt 2 personer i en pulka. 

Hur lång är era turer och vart går dom?

Vi har flera typer av turer som ska passa för dom flesta oavsett nivå av förare. Läs mer om våra guidade skoterturer

Kan man hyra enbart pulka?

Ja det går utmärkt att boka hyra för enbart en pulka. OBS, hjälm krävs även på passagerar i pulka, dock är även skidhjälm tillåtet i pulkan.

Hur små barn barn kan åka med?

Vi rekommenderar att barn som åker på skoter kan hålla i sig ordentligt, ålder varierar och ni känner era barn bäst. I pulka kan mindre barn åka med. Tänk på att ta med åkpåsar/filtar för dom allra minsta.